image-348204-slide2-aab32.jpg
image-351848-w2-6512b.jpg
image-349686-arxiki11-e4da3.jpg

​​​​​​​Βιογραφικά

Το Κέντρο Ψυχικής Ανάπτυξης Relate δημιουργήθηκε το 2009 από τη Μαρία Σαμιώτη, Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου. Μέσα από τη συνεργασία εξειδικευμένων επαγγελματιών, τη γνώση και την εμπειρία τους, το Κέντρο αποσκοπεί στην ολιστική και αποτελεσματική ψυχολογική στήριξη και διαχείριση ενός διευρυμένου πεδίου καταστάσεων, συμπτωμάτων ή δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Στόχος μας η προαγωγή της ψυχικής υγείας και η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και αλλαγή.

image-348270-petsiosdimitris-45c48.jpg
Μαρία Σαμιώτη

​​​​​​​
image-348270-petsiosdimitris-45c48.jpg
Δημήτριος Πέτσιος
​​​​​​​

image-348270-petsiosdimitris-45c48.jpg
Κωνσταντίνα Ξιφαρά
​​​​​​​

Μαρία Σαμιώτη

image-348270-petsiosdimitris-45c48.jpg
Μαρία
Σαμιώτη


Ψυχοθεραπεύτρια
Πιστοποιημένη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια


Τ: 211 4086706
Κ: 6974117505
Ε: msamioti@werelate.gr

​​​​​​​

H Μαρία Σαμιώτη γεννήθηκε το 1977 στη Ν. Ερυθραία. Έχει μία πλούσια επαγγελματική εμπειρία σε ποικίλα περιβάλλοντα. Ξεκίνησε την πορεία της σε νεαρή ηλικία ως αθλήτρια κολύμβησης. Ως φυσική εξέλιξη σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πολυετή καριέρα στον τομέα του αθλητισμού. Ξεκίνησε να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της από το 1995 σε αθλητικά σωματεία, χώρους προπόνησης και προαγωγής υγείας και σε αθλητικά προγράμματα παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, κατέχοντας υπεύθυνες θέσεις.

Με την πρώιμη εργασιακή της ενασχόληση με άτομα διαφόρων ηλικιών και ποικίλων αναγκών ανέπτυξε ενδιαφέρον και ειλικρινή αναζήτηση για την ψυχοσύνθεση του ατόμου και του τρόπου που αυτή επιδρά στη σωματική υγεία και ατομική ανάπτυξη. Πήρε τη συνειδητή απόφαση να συνεχίσει σπουδές επαγγελματία ψυχοθεραπευτή στο Κέντρο Οικογενειακής-Συστημικής Θεραπείας στο Χαλάνδρι, για να τις συνδυάσει με το βασικό της πτυχίο. Παράλληλα έκανε μία επαγγελματική στροφή εργαζόμενη σε χώρους παροχής υπηρεσιών και μαζικής εστίασης, κατέχοντας διευθυντικές θέσεις με κύρια αρμοδιότητα την αποτελεσματική διαχείριση της επιχείρησης σε όλους τους τομείς και την αποτελεσματική ανάπτυξη, διαχείριση και καθοδήγηση της ομάδας των  εργαζομένων.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της συνέχισε  Master επαγγελματικής εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές & την Παχυσαρκία στο ΚΕΑΔΔ στην Αθήνα, καθώς και Master Επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Sport Psychology for Peak Performance στο Ashworth College, Atlanta. Παράλληλα δημιούργησε το προσωπικό της γραφείο, παρέχοντας ψυχικές υπηρεσίες αρχικά με κύρια εξειδίκευση τις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό στο Κέντρο Νευροφυσιολογικής Εκπαίδευσης στην Αθήνα και διεύρυνε την παροχή υπηρεσιών στο γραφείο της, συνδυάζοντας την εκπαίδευσή της με την πολυδιάστατη επαγγελματική της εμπειρία, καθώς και με τη συνεργασία με άλλους επιστήμονες και ειδικούς.

«Για εμένα η αντιμετώπιση των ψυχικών και σωματικών προβλημάτων και δυσκολιών δεν αποτελείται μόνο από την επιστημονική διάγνωση και θεραπεία, αλλά από μία ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τη συνεργασία και τη σχέση με άλλους ειδικούς και επιστήμονες.

Η αγάπη μου για τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου και τη μοναδική του ιστορία με οδήγησε να επιλέξω συνειδητά αυτό το επάγγελμα. Σκοπός μου είναι να συμπορευτώ με κάθε άτομο στην προσωπική του πορεία ανάπτυξης και αλλαγής, αξιοποιώντας τα θεραπευτικά εργαλεία από συνεχιζόμενη εκπαίδευση, καθώς και την προσωπική μου πορεία και εμπειρία.»


Αυτή τη στιγμή: 
  • Έχει δημιουργήσει το Κέντρο Relate στη Ν. Ερυθραία όπου εργάζεται ιδιωτικά ως Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική βοήθεια σε άτομα, ζευγάρια, ομάδες και οικογένειες.
  • Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες, οργανισμούς και οικογενειακές επιχειρήσεις, με τη θεωρητική στήριξη του Systemic Appreciative Approach.
  • Παρέχει συμβουλευτική βοήθεια σε νεαρούς αθλητές/πρωταθλητές και τις οικογένειές τους και προπονεί ψυχολογικά και νοητικά ενηλίκους αθλητές/πρωταθλητές και προπονητές ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, καθώς και ομάδες (στην Ελλάδα και το εξωτερικό).
  • Διεξάγει σεμινάρια για τη Συστημική Προσέγγιση, τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής, την Εικόνα Σώματος και τη Νοητική Προπόνηση (Mental Training) σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

Αποτελεί τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Συστημικών Ψυχοθεραπευτών (Individual Member of the European Family Therapy Association (EFTA), του International Association of Eating Disorders for Professionals (Iaedp) και του European Federation of Sport Psychology (FEPSAC).


Δημήτριος Πέτσιος

image-348270-petsiosdimitris-45c48.jpg
Δημήτριος Πέτσιος Msc
Κλινικός Διαιτολόγος - Αθλητικός Διατροφολόγος
​​​​​​​
Master Practitioner in Eating Disorders
Μέλος του ΠΣΔ

Ιδρυτής της ομάδας διαιτολόγων "δια…της Τροφής"

Κηφισίας 235, Κηφισιά 145-61


Τηλ: 210-6230231
Website:
www.diatistrofis.gr
E-mail: info@diatistrofis.gr
Ο Πέτσιος Δημήτριος αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2003. Παράλληλα με την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας συνέχισε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στον ίδιο χώρο με το διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Άθλησης και Διατροφής (Msc) όπου και αρίστευσε, λαμβάνοντας δύο συνεχόμενα αριστεία στα επιστημονικά πεδία της Εργομετρίας, Εργοφυσιολογίας, Βιοχημείας της Άσκησης και Μεταβολισμού, Ενεργειακού Μεταβολισμού και Σύστασης Σώματος, Διατροφικής υποστήριξης Αθλητών, Διατροφής στον Πρωταθλητισμό και άλλων.

Ταυτόχρονα συνεργάστηκε και σε ιδιωτικό επίπεδο με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Διατροφής Διαιτολογίας Λάμπρο Συντώση και το Λέκτορα Εργοφυσιολογίας και Διατροφικής Αγωγής Αθλουμένων, Σταύρο Κάβουρα, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και πείρα σε ότι αφορά στην επιστημονική υποστήριξη αθλητών, αλλά και στην εφαρμογή του Μοντέλου Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Τροποποίησης (C.B.T.), ιδίως σε παιδιά.

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας κ.α. ενώ και ο ίδιος έχει εισηγηθεί σε ημερίδες σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, πολυμαθησιακούς χώρους και συνέδρια, αλλά και ως ομιλητής σε σεμινάρια και ενημερωτικές εκπομπές με θέμα τη διατροφή στο MEGA, στον ΑΝΤ1, στον ALPHA, στο STAR, στη ΝΕΤ και σε άλλα κανάλια.

Μέχρι στιγμής, στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του έχει μια δημοσίευση πρωτότυπης έρευνας σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό Χημείας Τροφίμων και μια ανακοίνωση σε Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης.

Παράλληλα, έχει συγγράψει μαζί με τον Γιώργο Μίλεση το εγχειρίδιο διατροφής για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας με τίτλο «δια…της τροφής το Ανάγνωσμα», το οποίο μοιράστηκε δωρεάν σε 14.000 αντίτυπα σε όλα τα δημόσια δημοτικά Αθήνας και Πάτρας.

Ο Δημήτρης αρθρογραφεί τακτικά σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, εφημερίδες, περιοδικά για αθλητές, διαδικτυακούς χώρους και περιοδικά για την υγεία και τη διατροφή, μετρώντας στο ενεργητικό του πάνω από 200 πρωτότυπα άρθρα.
Το 2008 ίδρυσε το «δια…της Τροφής, Έλεγχος Βάρους & Τροποποίηση Συμπεριφοράς» και την επιστημονική του ομάδα. Έκτοτε η επαγγελματική του καριέρα περιλαμβάνει τομείς όπως η Κλινική και Συμβουλευτική Διατροφή, η εφαρμογή του C.B.T., η Αθλητική Διατροφή, η επιστημονική υποστήριξη φορέων, συλλόγων, εταιριών κ.α.

Το 2014 κέρδισε σε διαγωνισμό καινοτομίας το πρώτο βραβείο για τη δημιουργία μιας διαδραστικής, διαιτητικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με τον τίτλο "DietAthlon” και στις 29/11/15 ήταν διακεκριμένος ομιλητής στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας-Διατροφής στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η τεχνολογία στην "Υπηρεσία της Διαιτολογίας".

Το 2017 ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διαιτολογίας-Διατροφής, προεδρεύοντας ένα στρογγυλό τραπέζι ελεύθερων ανακοινώσεων και ένα κλινικό φροντιστήριο Αθλητικής Διατροφής.

Τέλος, το 2018 ολοκλήρωσε την πιστοποιημένη εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ (NCfED) για την αντιμετώπιση και θεραπεία ασθενών με διατροφικές διαταραχές (π.χ. βουλιμία, ανορεξία) με τίτλο Master Practitioner.

Κωνσταντίνα Ξιφαρά

image-348270-petsiosdimitris-45c48.jpg
Κωνσταντίνα Ξιφαρά

​​​​​​​Τ: 210 6635917
Κ. 6944727503
Μ. Kxifara@epilisi.com
www.epilisi.com


Η απόφαση της Κωνσταντίνας να ακολουθήσει επαγγελματικά τον τομέα της ψυχολογίας ήταν φυσική απόρροια του ενδιαφέροντος που πάντα έτρεφε για την ψυχοσύνθεση του ατόμου και, κυρίως, για τον τρόπο που θα μπορούσε η ίδια να συμβάλλει στην ανάλυση/θεραπεία ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών και ψυχοσωματικών παθήσεων.

«Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω όλα τα «εργαλεία» της σύγχρονης ψυχοθεραπείας στον τομέα εξειδίκευσής μου και όλη την προσωπική μου εμπειρία για να συμβάλλω σημαντικά στη βελτίωση της ζωής ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε τομείς σχέσεων μέσα στην οικογένεια αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον, δυσκολίες συμπεριφοράς και υγείας. 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τρέφω προς τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες μιας και αποτελεί τιμή μου αλλά και βαθιά επιθυμία μου είναι να συνδράμω στο στήσιμο μίας ενήλικης ζωής που τείνει προς την ψυχική και σωματική υγεία. 


Επαγγελματική Συμβολή


•    Δημιουργία νευροψυχολογικής μπαταρίας και παροχή συμβουλευτικής παρέμβασης σε νευρολογικούς ασθενείς στην νευρολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
•    Συντονίστρια σε πολυεθνική και πολυκεντρική κλινική μελέτη που οδήγησε στην κυκλοφορία της πρώτης πόσιμης φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
•    Εφαρμογή της μεθόδου αυτοσχέδιου θεάτρου σε παιδία με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. 


Σπουδές


2002, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (The American College of Greece): Bachelor of Arts (specialized in Psychology)/ BSc honors.


2008, Πανεπιστήμιο Bath της Μεγάλης Βρετανίας (The University of Bath): Master of Science in Health Psychology /MSc hons.


​​​​​​​

Εκπαίδευση/Επιμόρφωση
01/2003 – 09/2006: 4 χρόνια κλινική άσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με εξειδίκευση σε νευρολογικά περιστατικά.

01/2003 – 09/2006: Eρευνήτρια κλινικής μελέτης πάνω στις γνωστικές διαταραχές ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

09/2005 – 06/2006: Κέντρο Αποκατάστασης του Αιγινήτειου Νοσοκομείου πάνω στις παθήσεις της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής.

Kατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών: Πρακτική εξάσκηση στη χειρουργική κλινική Royal United Hospital of Bath, Day Surgery Unit του Royal United Hospital στο Bath  της Μεγάλης Βρετανίας.
Αποτελεί τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Συστημικών Ψυχοθεραπευτών (Individual Member of the European Family Therapy Association) και του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων (Graduate Member of the British Psychological Society).

Εργασιακή Πορεία

09/2007 – 06/2011: 4ετές πρόγραμμα σπουδών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία σε πιστοποιημένο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας

11/2007-03/2015:Προσωπική εξάσκηση στη θεραπεία συστημικής προσέγγισης.

09/2009 – 02/2011: Εξειδίκευση στη διάγνωση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, ΕΨΥΠΕ ).

09/2010 – 04/2011: Εκπαίδευση στην τεχνική αυτοσχέδιου θεάτρου / μέθοδος θεατρικής γραφής και παράστασης (Κέντρο Γέναθλον).
12/2015:Εξειδίκευση στην ερμηνεία της αξιολόγησης του επαγγελματικού προσανατολισμού και στη συμβουλευτική επαγγελματικής κατεύθυνσης και πορείας (Εταιρεία Προηγμένων Εφαρμογών Συστημάτων Διοίκησης, Ison PsychoMetrica).

10/2015 – 06/2016: Εκπαίδευση στον Νευρο-γλωσσικό Προσανατολισμό, ένα ακόμη μοντέλο διαπροσωπικής ανάπτυξης και θεραπευτικής προσέγγισης (Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως).

10/2018-Σήμερα: Εκπαίδευση στην Καταξιωτική Προσέγγιση, ένα ακόμη εργαλείο διαπροσωπικής ανάπτυξης( Κέντρο Συστημικής Θεραπείας).
​​​​​​​
Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή σύμβουλος. Εργάζεται θεραπευτικά με οικογένειες, ενήλικες και αποκαταστασιακά με νευρολογικούς ασθενείς. Επίσης, παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και εφήβους. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται  ως υπεύθυνη ψυχολόγος σε ιδιωτικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο από το 2013 και συντονίζει ομάδες αυτοσχέδιου θεάτρου, ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά και εφήβους και διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια ποικίλλων θεμάτων. Τέλος, αποτελεί εξωτερικό επιστημονικό συνεργάτη (2009) του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθήνων όπου συντονίζει κλινικές μελέτες για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Alzheimer.